top of page

Informationsblad 6, 2024-06-11

Sommaren kom en stund med sol och värme, men också riktigt oväder med regn och åska. Nu hoppas vi på mer fint soligt sommarväder.

Tanke vid åskväder

När det gäller åskväder så kan det vara bra att tänka på några saker. Sladdar bör dras ur vägguttag, inte ladda sin elbil samt undvika att stå under träd eller andra höga föremål. Kom också ihåg att vatten leder ström och ett blixtnedslag kan färdas långt i en vattenledning. Rekommendationen är att inte befinna sig i dusch eller i SPAbad vid åskväder.

Tele2 avtal.

Styrelsen avser att förlänga gruppavtalet med Tele2 och ser det som att deras pris är konkurrenskraftigt. Avtalet är oförändrat men hastigheten på Internet kommer att dubbleras. Är det någon medlem som inte vill delta i gruppavtalet, att man till exempel använder annat företag, så kan styrelsen undersöka om en enskild fastighetsägaren kan dra sig ur gruppavtalet. Den boendes kostnad kan då minska med ca 212 kr/mån. Allt utbud kommer då att försvinna för den enskilde medlemmen, dvs TV, IP telefoni och internet. F.ö blir det en kostnadsökning på medlemsavgiften med 10 kr mer/mån med start i höst.


Fastighetsägare ska meddela om intresse att avstå Tele2s abonnemang till styrelsens ordförande fredrik.aroseus@btorp.se och ge besked inom 14 dagar. Observera att om du meddelar att du vill avstå abonnemang från Tele2, så ger du styrelsen rätt att avsluta ditt nuvarande abonnemang. Mer information om datum kommer i infoblad efter sommaren.


Sly och avfall

Det har framkommit synpunkter från en samfällighetsförening i närområdet, BRF Båtsmannen, att boende från vårt område lägger sly och avfall i grannområdets container. Vi vill uppmana er att inte göra detta, utan ta med avfallet till tex Tagene återvinningsstation.


Sandlådorna

Styrelsen har tagit in offerter för byte av sand i sandlådorna. Vi hoppas på att det sker inom en snar tid och återkommer med besked.


Slamsugning av dagvattenbrunnar

Även här har styrelsen tagit in offerter på slamsugning av dagvattenbrunnarna i området för att bla. för att förebygga översvämning i brunnarna.


Samordnarmöte ansvariga i radgaragen

Samordnarna för radgaragen hade möte den 10 juni. Olika saker diskuterades bla. framtida behov av underhåll på radgaragen. Respektive samordnare har fått minnesanteckningar så tag gärna kontakt med samordnare om ni vill veta mer. I radgarage 1 är; Stefan Karlström, 2 är; Mats Nordin, 3 är; Ove Eriksson, 4 är; Roger Olausson, 5 är; Håkan Karlsson och 6 är; Nikolaos Foulidis samordnare.


Radgaragen tillhör samfällighetens ansvar. Samordnare tog ett gemensamt beslut vid mötet, att när in – och utflyttning av fastighetsägare sker, så ska en inspektion av radgaraget ske. Samordnarna kommer att ha denna uppgift. Meddela gärna er samordnare i den garageförening som du tillhör alternativt till någon i styrelsen att ni ska flytta till ett annat boende, så att inspektion kan ske av att garaget. En checklista har skapats till hjälp för inspektionen, så att bedömningen utförs lika. Dessutom kommer en fotodokumentation ske i garaget så inga diskussioner uppkommer senare.


Ibland försvinner strömmen i radgaragen och portarna irriterat nog inte kan öppnas. Man ska kunna öppna porten manuellt och därför ska en nyckel finnas per varje radgarage för att komma in i garaget och på så sätt kunna öppnas. Nyckeln erhölls av de som flyttade in i området från byggföretaget men det har framkommit att några nya ägare inte fått nyckel av tidigare ägare. Styrelsen önskar att ni kollar upp att ni har en nyckel till radgaraget och också att ni då och då kontrollerar att den fungerar. Har du ingen nyckel så är vårt förslag att ni kontaktar företaget portgiganten https://portgiganten.se/ för att köpa nytt lås och ersätta det gamla låset. Kostnaden för detta får den enskilde fastighetsägaren betala då själva portmotorn hör till fastighetsägaren. Ni som öppnar manuellt er garageport öppnar porten som vanligt.


För kännedom har varje samordnare i radgaragen fått en nyckel till elskåpet i det radgarage som de ansvara för. Vi det tillfället porten inte kan öppnas med den eldrivna portmotorn dvs att det är strömlöst så ska samordnarna kunna hjälpa till att öppna elskåpet och också byta tex en säkring.


Gräsklippning i området

Synpunkter har inkommit till styrelsen ang. dåligt skött gräsklippning. Dialog med ansvarig på företaget har skett i början av juni för att få en förbättring.


Klipp av häck

Ett stort tack till alla er som hörsammat att klippa sina häckar som hade växt ut mot gång- och brandvägar. Det finns fortfarande några häckar kvar som behöver klippas för att fordon eller cyklister inte ska fastna i häcken. Vi hoppas att ni har möjlighet att så snart som möjligt ansa häckarna. Vår entreprenör som ansvarar för gräsytorna kommer att klippa de andra häckarna. Läs gärna Göteborgs stads tankar om fastighetsägarens ansvar på deras webbplats



Höstens städdag

Planera redan in i era agendor att höstens städdag kommer att ske i början av oktober. Har ni förslag på vad som ska utföras, berätta gärna gärna till monica.kelvered@btorp.se.


Grannsamverkan

Nu i semestertider är många fastighetsägare på resande fot. Styrelsen vill påminna om grannsamverkan. Dela gärna varandras kontaktuppgifter med er granne, så att ni kan kontaktas om något inträffar.


Hyra Backatorpet

Det har varit många som hyrt Backatorpet. Det är trevligt att Backatorpet utnyttjas till olika ändamål. När ni hyr och det blir sena timmen så tänk på att inte störa de nära grannarna med högljudd musikvolym för sent på kvällen. Vill du hyra Backatorpet så kan du boka in dig hos Marie Heimersson marie.heimersson@btorp.se Prisuppgifter kan du hitta på samfällighetens webbplats https://btorp.se/boka-backatorpet/.


Styrelsen


Styrelsen önskar er en fin sommar.


19 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Informationsblad 7, 2024-09-05

Hösten närmar sig och ännu har vi några vackra soliga sensommardagar. I år verkar det bli mycket frukt på träden också. Några av er...

Informationsblad 5, 2024-05-21

Äntligen blev det varmt och skönt väder. Det kan göra så att fler personer rör sig ute i området och barn leker utelekar. För att...

Comments


bottom of page