top of page

Informationsblad nr 9 - 22-08-30

Det är fortfarande fina höstdagar med sol och värme men hösten närmar sig.

Styrelsen har återupptagit sitt arbete och vill ge er aktuell information i detta informationsblad.


Information om städdag

Styrelsen planerar som sedvanlig en gemensam städdag med de boende i samfälligheten. Vi ses på städdagen den 8 oktober 2022 och träffas kl. 10.00 vid samfällighetens gemensamhetsanläggning Backatorpet. Fr.o.m. den 1 oktober kan ni lägga sly i någon av de fyra slyhögar som vi kommer att ha i området. Dessa placeras där vi brukar samla sly och grenar. Det är absolut förbjudet att slänga rötter eller annat i dessa slyhögar.


Byte LED-lampor.

Under hösten så planeras ett byte av samfällighetens ytterlampor till LED-lampor. Det är de resterande lamporna som inte tidigare bytts ut.


Laddning av bilar i radgarage

Vid föreningens extrastämma i våras beslöts att vi skulle ansöka till Lantmäteriet om att få ändra vårt anläggningsbeslut för radgaragen. Med en sådan ändring ville vi få möjlighet att uppgradera elnätet i radgaragen och att installera laddstationer för de som vill kunna ladda en eldriven bil.

Ansökan lämnades in i början av april och vi visste att detta skulle ta tid. När vi nu för någon vecka sedan kontaktade Lantmäteriet så fick vi besked om att man ännu inte börjat med vårt ärende pga. stor arbetsbelastning. Vi vet inte heller när man kommer att börja eller hur lång tid det kommer att ta till ett beslut. Men det finns kanske en annan lösning. I juni i år så biföll Mark- och Miljööverdomstolen en samfällighetsförenings begäran om att få uppgradera sitt elnät och installera laddstationer i sina radgarage utan att behöva ändra anläggningsbeslutet. Domstolen ansåg, enkelt uttryckt, att detta låg i linje med den tekniska utvecklingen i samhället och samfällighetens begäran bifölls. En medlem i samfälligheten överklagade dock domen till Högsta domstolen där ärendet nu ligger. Högsta domstolen förväntas besluta om domen skall prövas eller ej inom några månader. Om man inte prövar domen så gäller Mark- och Miljööverdomstolens beslut och kan inte överklagas mer. Den samfälligheten får därmed rätt att uppgradera sitt elnät och installera laddstationer i radgaragen.

Vi följer därför noga Högsta domstolens beslut och kommer att kontrollera med jurister vad det innebär för oss. Vår nuvarande uppfattning om domen ligger fast är att vi kan ta tillbaka vår ansökan till Lantmäteriet om ändring av anläggningsbeslutet. Därmed kan vi ganska snabbt begära in anbud från olika företag på uppgradering av elnätet och anskaffning av laddstationer. Vi har tagit fram en sådan anbudsförfrågan sedan tidigare och den kan därför skickas ut ganska fort. Givetvis kommer vi att ha en extrastämma om de inkomna anbuden för beslut om hur vi går vidare med anskaffningen. Vi beklagar att detta tar sådan tid men så fort vi får nytt besked så kommer vi att informera er.

Trafik i vårt område

Vi har tidigare påpekat vikten av att köra fordon försiktigt i området. Nu finns också barn/ungdomar som har elsparkcyklar som kör runt i området. Vi har sett att det kan gå fort med dessa elsparkcyklar och också att de som kör dem sällan använder hjälm Styrelsen vill uppmana föräldrar att tala med sina barn om att vara försiktiga och att de använder hjälm.

Styrelsen vill också uppmärksamma till grannsamverkan då det nu blir kortare dagar och mera mörkt i området.


Vill du hyra Backatorpet så kan du boka in dig hos Marie Heimersson marie.heimersson@btorp.se. I agendan på samfällighetens hemsida kan du se när Backatorpet är uthyrt. Prisuppgifter kan du hitta på samfällighetens hemsida https://btorp.se/boka-backatorpet/


Styrelsen önskar er medlemmar en fin höst.

1 visning

Senaste inlägg

Visa alla

Informationsblad 7, 2024-09-05

Hösten närmar sig och ännu har vi några vackra soliga sensommardagar. I år verkar det bli mycket frukt på träden också. Några av er...

Informationsblad 6, 2024-06-11

Sommaren kom en stund med sol och värme, men också riktigt oväder med regn och åska. Nu hoppas vi på mer fint soligt sommarväder. Tanke...

Informationsblad 5, 2024-05-21

Äntligen blev det varmt och skönt väder. Det kan göra så att fler personer rör sig ute i området och barn leker utelekar. För att...

Comments


bottom of page